Monday, June 9, 2014

Fast Food Zincirlerinde İş Fırsatları

İnsan kaynakları dergilerinin, gazetelerin iş ilan sayfalarının veya kariyer üerine kurulmuş web sitelerinin vazgeçilmez demirbaş ilanları fast food ilanlarıdır. Yüksek oranda bir sirkülasyon olduğundan sürekli eleman ihtiyaçları vardır hatta artık yetişemediklerinden dolayı aynı Türk esnaf usulü giriş kapısına veya cama Eleman Alınacak diye yazanlar bile vardır. Peki neden bu kadar çok eleman alıyorlar? Sürekli şube açtıklarından olmadığı kesin çünkü 1 yıl içerisinde girip çıkan eleman sayısı rekor rakamlara ulaşmış durumda. İşsiz durumda olanlar için büyük bir fırsat. Zorlu mülakatlar olmadan direk gerçeklşiyor eleman alımları.

Nasılolsa içeride kendi eğitim elemanları bulunduğundan ve bir hamburger veya çizburger yapmak ne kadar zor olabilirki diye düşündüklerinden herhalde. Yeni başlayanlar düşük ücretle günde 8-9 saat hiç durmadan büyük bir yoğunluk içinde koşturuyor ve burunlarını kaşıyacak vakit bile bulamıyorlar. Önce arka planda başlayan elemanlar daha sonra yiyeceklerin 1-2 dakika içinde hazırlanması, kızartma makinesinin sürekli dolu olması, iç malzemelerin doğranması ve pakete hazırlık bölümlerinde çalışıyorlar.

İçeride sürekli bir döngü var ve başladığınız işin bir tanımı yok. Kısır bir döngü içinde yer silmekten tutun lavabo temizlikleri raf temizlikleri stok takibi gibi her işin ardından koşturuyorlar. Müdürlerinin bile 1 dakika durmadan çalıştığı bu zincirlere uzun süre dayanabilen sayısı çok az olduğundan sürekli bir eleman alımı mevcut. İşsiz olanlar için ise genede kaçırılmayacak bir fırsat olduğunuda inkar edemeyiz tabiki.



No comments:

Post a Comment