Monday, June 9, 2014

Haydi Araba Almaya! 2.el mi yoksa Sıfır'mı?

Eğer araba almayı düşünüyorsanız şimdi tam zamanı. Her yılın başında ana bayilerinden belirli bir oranda araç isteğinde bulunan ve yıllık satış kotaları bulunan araba bayileri yaptıkları yıl sonu kampanyaları ile hem fiyatları farkedilir oranlarda düşürerek kotalarını tutmaya çalışıyor hemde 2014 yılı modellerine show room larında yer açmaya çalışıyor.

Her ürünün bayisinin kotaları olduğu gibi otomobil firmalarının bayilerininde kotaları bulunuyor ve yıl sonu geldiğinde bunları ya tam olarak yada çok yakın bir yüzde oranı ile tutturmaları gerekiyor. Bu hedeflerine ulaşabilmek için ellerinde bulunan araçlarda yıl boyunca bulamayacağınız indirimler yapan firmalar kendi işlerini görürken aynı zamanda müşterileride kendi markalarına yönlendiriyor. Tabiki bu durum kotalarını çoktan tutmuş bayiler için geçerli olmasada genede showroom larındaki eski modelleri elden çıkartmak için iyi bir yöntem.

Malesef bu indirimler yeni sezon katalog modellerinde geçerli değil. Hatta daha doğrusu show room larda hazli hazırda olan modellerde de malesef değişiklik yapamıyor olduğu gibi almak durumunda kalıyorsunuz. Fakat genede eğer eksta bir iki ufak özellik yüzünden bu indirimleri kaçırmak istemiyorsanız hiç durmadan bayi bayi gezebilirsiniz.

Her markayı tek bir bayisini gezerek nasılolsa diğerlerinde de aynıdır diye düşünmeyin ve aynı markanın farklı bayilerini gezerek farklı indirim ve model imkanlarına ulaşın. Pazarlığınız bol olsun!

No comments:

Post a Comment