Monday, June 9, 2014

Hintliler ve Garip Adetleri

Farklı kültürlerin farklı adetleri ve gelenekleri üzerine yazılarımıza devam ediyoruz. Daha önce Koreliler ve Ruslar hakkında verdiğimiz bilgilerden sonra sırada gerçekten okurken çok garipseyeceğiniz Hint adet, gelenek ve günlük hayat alışkanlıkları var. Hintliler garip adetler konusunda tüm dünyada liste başı olmaya devam ediyor ve yerini korumaktada azimli görünüyor.

Hindistan'daki bazı Müslüman'lardaki 700 yıllık bir geleneğe göre yüksekten atılan erkek çocuğu'nun sağlıklı olacağına ve hem ailesine ve çevreine hemde kendi geleceğine uğur getireceğine inanılıyor. Birçok şeyin kutsal sayıldığı ülkede Ganj nehrine girenlerin tüm günahlarından arındığına inanılmaktadır. Aynı zamanda ölen Hindu'lar Ganj Nehri'nin kıyısında yakıldıktan sonra küllerinin nehir suyuna atıldığında kişinin özgürleşeceğine inanılıyor. Bunun için yakılacak olan kişinin çocukluk, ergenlik, evlilik gibi tüm klasik hayat aşamalarından geçmiş olması gerekiyor. Hindistan'da 7 yaşına gelen kız çocukları onları evlenene kadar koruyacaklarına inandıkları bir tören yapılarak herhangi bir köpekle evlendiriliyor.

Hepimizin bildiği gibi Hindu'lar için inek çok kutsal bir hayvan ve sokakta karşılarına bile çıksa karşıya geçene veya yön değiştirene kadar bekleniyor. Hindistan'da inek kesmenin cezası 8 yıl hapis. Hinduların Sati geleneğine göre kocası ölüp, dul kalan Hintli kadınlar kendilerini benzin döküp yakarlar yada başkalarına yaktırırlar. Son garip adet ise bizdeki unutulmuş başlık parası adetinin tam tersi olarak kız tarafının erkek tarafına yüklü miktarda para vermesi.





No comments:

Post a Comment