Monday, June 9, 2014

Almanyaya Hoşgeldiniz - Film

Almanyada yaşayan Türklerle ilgili birçok film çekilsede Almanya'ya 1950'li yıllarda başlayan göçün temelinden ele alan film heralde bir tek Almanya'ya Hoşgeldiniz'dir. Almanya'nın savaş sonrasındaki hem nüfus hemde dolayısı ile işçi sıkıntısını gidermek için işçi alımına karar vermesinden sonra Türkiye, Bulgaristan, Yunanistan, İtalya gibi birçok yerden işçi talep edilmiştir.

Filmde Almanya'ya 1 milyon 1. olarak giden bir Türk'ün yaşadıkları ve 5 yıl boyunca orada tek başına çalıştıktan sonra ailesinide oraya taşıması ile başlayan hikaye anlatılmaktadır. Tabiki ilk almancıların daha doğrusu dilimize yerleşmiş adı ile Alamancıların tamami ile farklı olan bir dünyada yaşadıkları sıkıntılar ve adaptasyon zorlukları ile beraber Türkiye'ye 3-4 gün süren yolculuklarla Mercedes'leri ile gelme çabaları ve tabiki eşin dostun bekledikleri hediyeleri karşılayabilmeleri ve onları tatmin edebilmeleri dahil her noktaya değinilmiş.

Yıllar sonra emekli olup bütün aileyi eski köylerinde aldıkları bir eve gitmeye zorlayan Hüseyin çıktıkları yolculukta hem Almanya'nın örf ve adetleri ile yetişip dağılan ailesini toplamak hemde ömrünün son zamanlarında bütün ailesine nerelerden geldiklerini görstermek istemektedir. Almanya konusunda en başarılı hikayelerden biri olan bu filmi bazen tebessüm bazende gözyaşları ile izleyeceksiniz. İyi seyirler

No comments:

Post a Comment