Monday, June 9, 2014

Film - Kaptan Phillips

Gerçek hikayesi olan filmler daima ilgi çekmiş ve kendisini izletmeyi bilmiştir. Captain Phillips’te gerçek bir hikayeye dayanan ve Tom Hanks ile beraber güzel bir sanat eserine dönüşen filmlerden birisi. Bir yük gemisi kaptanı olan Tom Hanks herzamanki gibi yeni bir sefer için gemisi ile denizlere açılır. O dönemler Somali halkının yük gemilerine bir çok saldırı gerçekleştirdiği bilinmekte ve gemi kaptanları bu konuda uyarılmaktadır.

Yolculuklarının ikinci gününde rotalarında seyrederken radarlarında beliren iki adet somali teknesinin saldırı amaçlı geldiğini anlayarak onlardan kaçmayı başaran Kaptan Phillips ve tayfası ikinci gün aynı grubun saldırısına karşı çabalarına yenik düşerler. Gemiyi ele geçiren somalili korsanlar daha sonra kaptan Phillips’ide alarak bir filika ile kaçarlar fakat olaydan hemen önce saldırıyı bildirmiş olan kaptan sayesinde Amerikan deniz filoları onların peşlerine düşer.

Bir yandan gemiyi kaçıran somalililerin zayıf ve çelimsiz hallerine üzülecek diğer yandan da masum insanlara yaptıkları yüzünden onlardan nefret edeceksiniz. Birçok duyguyu aynı anda yaşatan ve temposunu filmin sonuna kadar hiç düşürmeyen bu filmi sakın kaçırmayın!

No comments:

Post a Comment