Monday, June 9, 2014

Prometheus - Film

İnsanoğlunun nereden geldiğini araştırması ve yaratıcısına ulaşma çabasının anlatıldığı film ilerleyen yüzyıllarda geçiyor ve insanoğlunun dünya dışı varlıklar tarafından yaratıldığına inanan bir bilim adamı yaptığı araştırmalar sonucu uzak bir gezegende bir yaşam biçimi olduğunu ve insanların yaratıcısının onlar olduğunu iddaa eder.

Oraya gidebilmek için tüm servetini harcayarak bir uzay gemisi ve çeşitli bilim adamlarından oluşan bir tayfa oluşturarak yola çıkarlar. Oraya vardıklarında ise bomboş bir gezegenin ortasında kurulmuş değişik bir laboratuar görürler ve araştırmalarına başlarlar. Araştırmalarında ölmüş bir çok canlıya rastlarlar falat onları öldüren şeyin ne olduğunu bulduklarında kendileride bir bir ölmeye başlar. Bu laboratuvarlarda değişik bir yaratığın üretildiğini ve büyük bir uzay gemisine bu yaratıkların yüklenerek dünyaya gönderilmek olduğunu farkederler.

En sonunda bu uzay gemisinde yaratıcısı zannettikleri varlığı yanlışlıkla uyandırırlar. Uyandıktan sonra pilot kabinine geçen varlık dünyaya doğru yola çıkmak için hazırlanmaya başlar. Sürekli merak uyandırarak seyirci ekran başında tutan ve güzel görsel efektleri ile övgü toplayan bu film 2012 yılının en iyi bilim kurgu filmi olarak oylanmıştı. İyi Seyirler

No comments:

Post a Comment