Monday, June 9, 2014

Evden Eve Taşıma Firmalarına Dikkat!

En nefret ettiğimiz şeydir taşınmak. Kurduğumuz düzeni bozmak evdeki herşeyin kutulanması paketlenmesi ve sarılması sonrasında tekrardan yeni evinizde hepsinin tek tek açılması ve tekrar sıfırdna bir düzen kurulması. Bir çok eşyemız ya kırılır yada kaybolur taşınırken. Genelde taşınma şirketlerini tercih ederiz kendimiz taşımak veya bir kamyon kiralamak yerine. Peki bir nakliyat firması ile anlaşırken nelere dikkat etmemiz gerekir?

Öncelikle internetten yapacağınız ufak bir araştırma işinizi tahmin edeceğinizden çok daha fazla kolaylaştırabilir. Seçeceğiniz firma hakkında biraz zaman ayırıp araştırma yaparsanız büyük olasılıkla o firma ile tecrübesi olan birçok kişinin olumlu veya olumsuz yorumlarını bulabilirsiniz. Firmayı seçerken çok ucuzuna kaçmamanız tavsiye edilir çünkü siz kendiniz taşısanız çok daha az zarar verirsiniz eşyalarınıza.

Birçok kişi taşınma sırasında kırılan dökülen ve zarar gören eşyaları konusunda küçük firmalardan şikayetçidir. Büyük firmalar biraz daha pahalı olmasına karşın sizlere doğru düzgün ve lafta kalmayan bir sözleşme sunarlar. Değerli eşyalarınız varsa onları ufak extra bir ücret karşılığında sigortalayabilir veya bunu direk ödediğiniz fiyat içerisine dahil edebilirler. Yaygın firmalar müşteri memnuniyeine çok önem verdiğinden eşyalarınız hem paketleme hemde taşınma esnasında özenle korunur ve aklınız onlarda kalmaz.

Tertemiz battaniye veya kolilerle gelir bütün evinizi özenle paketler ve indirirler. Onu öyle yapmayın bu yanlış oldu aman dikkat gibi sözlerle taşıyan elemanların arkasından gezmek zorunda kalmazsınız. Tabiki bütçeniz bu firmaları el vermiyorsa yapacağınız bir diğer şey ise daha uygun bir firmayla anlaşıp onlara biraz daha ödeme yaparak sigorta kapsamınızı genişletmek olabilir. Taşınmak ne yaparsanız yapın başlı başına bir problemdir bu yüzden gerçekten önemli eşyalarınızı bir gece önceden kendiniz paketleyip kamyona kendiniz yerleştirebilir veya aracınız varsa kendiniz taşımayı tercih edebilirsiniz. Şimdiden kolaygelsin.



No comments:

Post a Comment