Avokado kabuğu yeşil veya kahverengiye dönen koyu yeşil, iç kısımlarıda gene yeşil veya beyaz, ortasında büyük tek bir çekirdeği bulunan bir meyvedir. Avokado tam olgunluğa toplandıktan sonra erişir. Açık yeşil ve sert olan Avokadolar daha olmamıştır ve tadıda pek yoktur fakat bu şekilde alınan bir avokado 1-2 gün bekletildikten sonra yumuşar, rengi hafif kararır ve çok güzel bir tat alır. Dolayısı ile hemen tüketmek üzere satın alıyorsanız, yumuşak olanı seçmeniz gerekir. Seçerken aynı zamanda derisinin parlak ve kaygan olmasına, salladığınızda çekirdeğin sesinin gelmesine dikkat edin.
Bir çok ülkede ekmek arası sandviçlerde bile kullanılan avokadonun vücudumuza birçok faydası vardır. Kabıza iyi gelmekte ve bağışıklık sistemini güçlendirici özellikleri bulunmaktadır. Kolesterolün yükselmesini önler ve Kalp ve damar hastalıklarında en iyi ek tedavidir. Avokado, vücutta toksit maddeleri etkisiz hale getirerek, yaşlılığa yol açan zararlı maddeleri yok eder. Dolayısıyla yaşlanma sürecini yavaşlatarak hastalıkları önlemede önemli rol oynar. Bu özelliği yüzünden birçok kozmetik ürününde avokado kullanılmaktadır.
İçerdiği protein, mineral ve vitaminler vücudun alması gereken herşeyi kararlı bir yapıda aşırıya kaçmadan içermektedir. Ülkemizde yeni yeni rağbet görmeye başlayan bu meyveyi ilk yediğinizde sevmeyebilirsiniz fakat daha sonradan vazgeçemediğiniz ve sürekli evinizde bulunduracağınız meyvelerden olacağı kesin.
No comments:
Post a Comment