Monday, June 9, 2014

Eurovision Şarkı Yarışması

Eurovision şarkı yarışması özellikle ülkemiz için çok önemli bir eglencedir ve hatırılı sayılır yarışmalar arasında yer alır. Eurovisyon şarkı yarşması Avrupa ülkelerinin katılımıyla gerçekleşen çok büyük bir yarışmadır. İlk defa bu fikir 1956 yılında doğmuştur. Doğduğu yer ise San Remo Şarkı Festivalidir. İlk yarışmaya Avrupa'dan sadece 7 ülke katıldı ve katılımcılar ikişer kez yarıştılar. Eurovizyon şarkı yarışmasının ilk birincisi İsveç olmuştur. Ve buğune kadar en fazla birincilik elde eden ülke ise İrlanda'dır.

Eurovisyon şarkı yarışmasına katılacak ülkeler yaklaşık 1 yıl öncesinden çalışmalara başlıyorlar. Kimisi halkın oyunu alarak hangi şarkıcıyı göndermek istediklerini belirliyor. Kimisi ülke içinde küçük bir yarışma yaparak Eurovisyona katılacak yarışmacıyı belirliyor kimisi ise kendisi bir şarkıcı belirleyip ona Eurovisiyon için bir beste yapmasını istiyor. Her ülke birbiriyle yarış halinde son hazırlıklarını tamamlıyor. Aslında Eurovisiyonda önemli olan sadece şarkının güzel olması değil. Beste, sözler ve şarkı söylerkenki dans performası şeçimlerde yardımcı oluyor.

Türkiye ise ilk defa Eurovisyona 1975 yılında katılmıştır. İsveçte katıldığımız bu yarışmayı temsil eden sanatçımız Semiha Yankı şarkısı ise seninle bir dakikadır. Ancak bu şarkı sayesinde yalnızca 19. culuğu alabilsekte bizim ilk katılımımız Eurovision olduğu için bizi gurulandırmıştır.

No comments:

Post a Comment