Monday, June 9, 2014

Jakuzi

Jakuziler artık birçok evde standart olarak gelen komfor ürünlerinden biri olmaya başaldı. Ufak dikdörtgen leğen şeklindeki küvetlerden boy küvetlerine geçilmesi ile küvette sıcak banyo kültürü artık türklerinde vazgeçilmezlerinden oldu ve jakuzide bunun devamı olarak hayatımıza girmeye başladı. Çok cuzi rakamlara evinizdeki küveti söktürüp yerine jakuzi taktırabilirsiniz. Peki jakuzinin sıcak su dolu bir küvetten farkı nedir?

Yorgunluğumuzu gün veya hafta sonunda oluşan vücut ve beyin yorgunluğuzu giderir, sürekli aynı hareketleri ve rutinleri yapmaktan doğan vücut kasılmalarını ve tutulmaları önler, endorfinlerin salgılanmasını sağlayarak stresimizi azaltır. Vücuttaki zararlı ve atılması zor olan toksinlerin atılmasına yardımcı olur, vücut ve kaslarınızın esnekliğimizi artırır dolayısı ile gene rutin yaşam koşullarında ve iş ortamında oluşan kronik ağrıların ve sıkıntıların giderilmesine yardımcı olur, yaşlanma etkilerini yavaşlatır, metabolizmayı hızlandırarak vücudumuzu sıkılaştırır.

Küvetten farklı olarak vücudunuzun farklı bölgelerine gönderdiği basınçlı su ile kan dolaşımınızın düzene girmesini ve kaslarınızın inanılmaz derecede geveşeyip rahatlamasını sağlar. Doktorlar tarafından da özellikle sauna ve jakuzi tarzı terapiler zaman ayırıp gidemediğimiz kaplıcaların yerini tuttuğunu söylemekte ve özellikle tavsiye etmektedirler.

No comments:

Post a Comment