Monday, June 9, 2014

Guinness Rekorları

En büyük salata:

Dünyanın en büyük salatasını ispanyada yapılarak Guinness rekorlar kitabına girdi. Daha önce en büyük ekmek veya hamburger gibi kategorilerden farklı olarak en büyük salatada rekor kırmak için tam 6 bin 500 kilogram salata bütün iç malzemeleri dahil olmak ve tek tek kesilmek suretiyle hazırladı.

En pahalı tatlı:

Dünyanın en pahalı tatlısının fiyatı tamı tamına 25 bin dolar. Bu rekorun girdiği kategori ise en pahalılar ketegorisi çünkü tatlı ne büyüklüğü ne de lezzeti ile hiçbir kategoride iddalı değil. Tek iddalı olduğu konu ise hem sunulduğu tabakta hem de tatlının üst malzemesinde gizli. İçinde altın parçacıkları da bulunan tatlının tadı ise fiyatı kadar ilgi görmemiş ve beğenilmemişti.

Buzda Yüzme:

Buz üzerinde veya içinde gerçekleştirilen rekorlardan biriside Macaristan’ın Mezökövesd gölünde yüzülerek gerçekleştirildi. Macaristan'da adı ''Demir Adam'' olarak bilinen itfaiye eri Laszlo Bajza, Mezökovesd gölünün 12 santimetre kalınlıktaki buz tutmuş tabakasının altından tam 24 metre yüzerek yeni bir rekora imza attı.

En büyük havuz:

Dünyanın en büyük havuzu Şili'de bulunuyor. Bu havuz yaklaşık 914 m uzunluğunda, 8 hektarlık bir alanı kaplıyor ve 250.000 metreküp su bulunduruyor. Kocaman bir sahil şeridini andıran bu havuzun yapılması sırasında Guinness rekorları arasına gireceği hesap edilmemiş ve tam tersine görsellik ve dünyanın en büyük yapıtları arasına girmesi için yapılmıştı.

No comments:

Post a Comment