Monday, June 9, 2014

Film - 47 Ronin

Japon sineması son dönemde yaptığı ataklarla kore sineması ile sanki bir yarış içerisine girmiş gibi görünüyor. Japonlar bu konuda daha iddialı gibi görünüyor zira binlerce yıllık tarihleri, dövüş sanatları ve efsaneleri ile gerçekten sonsuz bir senaryo literatürüne sahipler. 47 Ronin'de son zamanlarda sinemaya japonlar tarafından kazandırılan şaheserlerden sadece bir tanesi. "Ronin" Japon kültüründe efendisiz kalmış samuray savaşçılarına verilen isimdir. Kai küçükken lord Asano tarafından ölmek üzer iken bulunmuş ve lord Asano ve halkı tarafından yetiştirilmiştir. Asanonun kızı tarafından bakılmış ve ilerleyen yaşlarında bu birliktelik bir aşka dönüşmüştür.

Lord Asano'nın himayesinde huzurlu bir hayat süren Ako halkı ve onların koruyucu savaşçıları olan samurayların düzeni, İmparator Shogun Tsunayoshi'nin Lord Kira eşliğinde ülkeye gerçekleştirdiği ziyaret ile alt üst olacaktır. Zira Kira'nın Asano için hain planları vardır. Diğer yandan melez Kai, Lord Asano'nın kızı Mika'yı imkansız ve tutkulu bir aşk ile sevmektedir. Ama Kira'nın planlarında hem Ako'yu hem Mika ele geçirmek vardır.

Carl Rinsch'in yönetmen koltuğuna oturduğu filmin senaryosunu Hossein Amini ve Chris Morgan üstlenirken filmin başrollerinde ise Matrix serilerinden tanıdığımız Keanu Reeves, Hiroyuki Sanada ve Kô Shibasaki oynuyor.

No comments:

Post a Comment