Monday, June 9, 2014

Shea Yağı

Shea yağı shea ağacından sağlanan bir yağ çeşitidir. Ancak bu ağaç sadece Afrika'nın belirli bölgelerinden yetişir. Bu ağacın yetişebilmesi için tropikal bir iklimin olması gerekiyor. Bu yağı elde etmek için bu ağacın meyve vermesini beklemek gerekiyor. Meyve verdikten sonra meyveler kurutuluyor ve macun haline getriliyor. Bu yağda macun haline getirildikten sonra oluşuyor. Aslında shea yağı normal yağ gibi akışkan değil aksıne katı bir yağdır. Önceden bahsettiğim gibi macun şeklindedir. Çok fazla nemlendirme özelliği vardır. Shea yağı içerisinde A ve E vitaminleri bulunuyor. Bu da kozmatik sanayi için bulunmaz hint kumaşı. Farkederseniz artık nemlendirici kremlerin çoğunda shea yağı bulunuyor.

Ayrıca shea yağının antioksidan ektiside bulunmaktadır. Shea yağından sadece kozmetik sanayi değil gıda sanayide kulkanmakta çünkü shea yağının birde yenilebilme özelliği var bu nedenle çikolataların içinde artık shea yağı görürseniz şaşırmayın.

She yağının faydalarına gelecek olursak. Nemlendirme ve antioksidan özelliğinden dolayı kırışıklıları giderici bir özelliği vardır. Ayrıca kurumuş ve çatlamış dudak ve eller için birebirdir. Cildin elastik bir yapı kazanmasına yardımcı olur ve hücre yenilenmesini sağlar.

No comments:

Post a Comment