Monday, June 9, 2014

Yeşil Kahve ve Faydaları

Sürekli adını daha önc e hayatımızda hiç duymadığımız yeni meyveler, sebzeler ve yiyecek/içecek besin ürünleri ile karşılaşıyoruz. Bunların birçoğu daha önce ülkemize getirilmeyen ve ticareti yeni başlamış ürünler, bir kısmıda zaten varolan ürünlerin farklı versiyonları. Bugünkü yepyeni ürünümüz ise kavrulmamış hali ile normalde olduğundan çok daha fazla faydası bulunan yeşil kahve!

Normal kahve ile tek farkı kavrulmamış olmasıdır ve sırf bu yüzden aşırı sıcak ve kavrulma sebebi ile faydalı bir çok özelliğini kaybetmemiştir. Kavrulmamış hali ile faydalarını sıralayacak olursak:

İçeriğindeki kafein ve klorojenik asit sayesinde, yağ ve kalori yakımını hızlandırmak suretiyle kilo vermenizi kolaylaştırır.
Çok yüksek antioksidan etkiye sahiptir, serbest radikallerin zararlı etkilerini önler ve vücudu toksinlerden arındırmada etkilidir.
Enerji verir, yorgunluğa ve halsizliğe iyi gelir.
Şeker hastalığı riskini ve kandaki insülin direncini azaltıcı etkisi vardır.
Hipertansiyon üzerinde iyileştirici etkisi vardır.

Özellikle son dönemlerde birçok diyete eklenen yeşil kahve hem kahve çay gibi bağımlılığa dönüşmüş içecek ihtiyacınızı giderir hemde kilo vermenizde ve kalori/yağ yakımınızda büyük rol oynar.

No comments:

Post a Comment