Yumurta hakkında yapılan birçok araştırma en kaliteli ve zengin protein içeren besinin yumurta olduğunu göstermiştir. Genelde kahvaltıda tüketilen yumurtanın günün ilk öğünü olmasının sebebi ise hem vücudun ihtiyacı olan proteini ilk öğünde almak ve güne dinç ve sağlıklı bir şekilde başlamaktır. Aynı zamanda sabahları tüketilen yumurtanın vücudun protein ihtiyacını karşılamasının yanında metabolizmada fazla olan ve karaciğer tarafından depolanmış yağların yakılmasında önemli bir rol oynamasıdır.
Yumurta, demir ve çinko gibi vücudumuz açısından büyük önem taşıyan mineralleri de içerir. Demir, kan yapımı için gereklidir ve ayrıca demirin büyüme, gelişme ve hastalıklardan korunma rolü vardır yani bağışıklık sisteminide kuvvetlendirir.
Bir ABD üniversitesinde yapılan 10 hafta süreli yapılan araştırmada, kahvaltıda yumurta, düşük yağlı süt ürünleri ve yağsız et gibi ‘lösin’ amino asidince zengin protein tüketen kişilerin, kahvaltılarında karbonhidratça zengin bir diyetle beslenen kişilere kıyasla iki kat daha fazla yağ kaybettikleri ve yağ yaktıkları belirlendi. Bu araştırma sonucuna görede yumurtanın bilinen onlarca faydası yanında farklı bir faydası daha tespit edilmiş oldu.
No comments:
Post a Comment