Normalde arıların özellikle İşçi arıların ömrü 2-3 ay kadarken içlerinden sadece bir tanesi bu süreden 40 kat fazla yani 5-7 sene ve binlerce yumurtalık bir verim ile yaşamlarını sürdürürler. Bu arının diğer işçi arılardan tek farkı ise hem gelişim sürecinde hem de devamında arı sütüyle beslenmesidir. İdeal arı sütü dozajlarıyla kullanıldığında insanlarda benzeri verim ve yaşam kalitesine yol açar. kanser başta olmak üzere bütün ağır hastalıklarla savaşımda önemli bir destektir. Gebelikle ilgili pek çok araştırma arı sütünün kadında doğurganlığı ve erkekte sperm kalitesini artırdığını çok net bir şekilde ispatlamıştır. Böyle nadir bir süt çeşidinin tabiki hem üretilmesi ve elde edilmesi yeterince zor olmakla beraber fiyatları ise de tamamen dudak uçurtucu cinsten. Üretim zorluğu nedeniyle Türkiye'de yılda sadece 50 kilogram kadar üretilen arı sütünün kilosu 10 bin TL civarındadır. Dünyada arı sütünün en çok üretildiği ülke ise Japonya’dır. Bu kadar pahalı olan bir ürünün üretiminin yaygınlaşması için ise tüm arıcılar varolan olanaklarını genişletmekte ve çoğu sadece arı sütüne odaklanmaktadır. Yapılan son çalışmalara göre arı sütü kürünün, kanserli hücrenin büyümesini yavaşlattığı ve kanser riski bulunan hastalarda kanser oluşumunu engellediği tespit edilmiştir. Uzmanlara göre yılda en az bir defa arı sütü kürü uygulamak kansere yakalanma riskini ciddi oranda azaltıyor.
No comments:
Post a Comment