Monday, June 16, 2014

Kinder Süpriz Yumurtalarda Kanser Paniği

Hernekadar çocuklarımızı fast food ‘tan yani birsürü kanserojen içeren ve ileride bağımlılık ve obeziteye yol açan Mc Donalds ve Burger King gibi besin zincirlerinden uzak tutmaya çalışırken onların en sevdikleri bazı çukulataların bile bütün bunların toplamından daha zehirli ve kanser yapıcı olduğunu biliyormusunuz. Özellikle nasıl olsa kaliteli bir marka olan Kinder tarafından yapılıyor diye düşündüğümüz Kinder Süpriz çukulatalar bunların başını çekiyor. 7'den 77'ye herkesin tükettiği Kinder sürpriz yumurtaların Amerika'da yapılan araştırmalar sonucu çocuklarda çok tehlikeli olabileceği bulunmuş ve yasaklanıp artık satışta olmadığını biliyor muydunuz?

Plastik kaplar gıda ile temas ettiğinde çok tehlikeli bir kanserojen olan BISFENOL-A (BPA) VE DİOKSİN maddesi ortama geçmektedir. Dioksinin kanser hastalığı yaptığı birçok bilimsel çalışma tarafından ortaya konulmuş ve Uluslar arası Kanser Araştırma Enstitüsü tarafından da açıklanmıştır. Kinder süpriz yumurtalarıda plastiğin üzerini tamamen kaplayan bir çukulata ile çevrili olduğundan en tehlikeli ürünlerden birisi haline gelmiş oluyor.

Bisfenol-A ve Dioksinler vücuda girer ve vücutta yağ dokusunda depolanır ve uzun süre atılamayarak birikir.

Lütfen bu yazıyı herkesle paylaşarak çevrenizdekileri bilinçlendirin.

12 comments:

  1. Merhaba,

    Konuyla ilgili nette araştırma yaparken blogunuzu gördüm. Kaynak verebilir misiniz acaba? Çünkü bu yazının bir benzerinde verilen kaynakta (http://www.canada.com/…/Kinder+Surprises…/2353187/story.html) site adresi kanada ama yasaklanmanın 2009 yılında amerika'da yapıldığı yazıyor. Yasaklanma sebebi olarak da küçük parçaların çocuklar tarafından yutulabileceği ve kapalı gıda içerisine gıda dışı ürün konulamayacağı imiş (1938 yılından kalma bir yasa). BPA ve Dioksinler ile ilgili birşey yok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bilgi Piri oluverdi yalan bilgi piri !.. Tabi, ne kolay kopyala yapıştır habercilik yapmak. Benim gibi yemeyin asıl bu zehirli olan haberleri. 5 dakika araştırın internette doğrusunu bulursunuz.

      Delete
  2. Tamamen bilincsizce yazilan bir haber. Kaynak yok birsey yok.

    ReplyDelete
  3. www.youtube.com/watch?v=sMP8VxUSv9U izleyin zararını görün

    ReplyDelete
  4. www.youtube.com/watch?v=sMP8VxUSv9U izleyin zararını görün

    ReplyDelete
  5. E hani kanserojen idi falan. Bir kere içinden kurt çıkabiliyor ise tam tersine o şey sağlıklı demektir !!! Azıcık mantık, azıcık düşünce, birazıcık da her önüne konan otu yememe, araştır, oku, başka kaynaklara bak...

    Mesela bir kaynak : https://translate.google.com/translate?sl=en&tl=tr&js=y&prev=_t&hl=tr&ie=UTF-8&u=https%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FKinder_Surprise&edit-text

    ReplyDelete
  6. ya ne uyduruyorsunuzne kanserojeni daha dün aldım bişey olmadı yani baya da çok aldım bişi olmadı inanmayin

    ReplyDelete
  7. Avrupa Gıda Güvenliği Ajansı: Kinder Chocolate Bar'da mineral yağ ve aromatik hidrokarbonlarda yüksek dozda 'muhtemel kanserojen' maddeye rastlandı.
    Basındab

    ReplyDelete
  8. Amerikada yasaklanma sebebi 1- oyuncakların çocuklar tarafından yutulamsının önüne geçmek. 2- Bazı politik yönetimsel sebepler anlaşmazlıklar.

    Sıradan bir plastik gıda ile buluşursa dediğinizde haklısınız am bu plastikler özel koruyucular ile hazırlanan özel plastikler. Yemek ile etkileşiminde bir sorun olmaz. Aynı şekilde sakalma kapları da bu şekilde yapılır ama ucuza aldığınız saklama kaplarında damga olduğundan emin olun.

    ReplyDelete
  9. Benim kızım 5 yasında minder yumurta yedikten sonra bütün vücudu kaşınmaya başladı doktor alerji olmuş dedi kızım çikolata her zaman yiyordu kinder ilk yedi içinde ne varsa çocuğum çok kötü oldu

    ReplyDelete