Monday, June 23, 2014

Diyetlerde Yapılan Yanlışlar

Bir çok farklı diyeti denediğiniz halde halen kilo veremiyorsanız hatayı kendinizde aramaya başlamanın zamanı gelmiş demektir. Diyetlere her ne kadar maksimum derecede uyulmaya çalışılsada farkında olmadan yapılan hatalar bütün diyet programınızı sizin haberiniz olmadan sabote edebilir.

En önemli noktalardan birisi kalori hesaplamada yapılan yanlışlardır. Kilo vermek için kalori hesaplaması yapmak yerine, gün boyunca yaktığınız kalori miktarından daha düşük kalori alımını korumanız gerekmektedir. 

Diyet programlarınızda öğün atlamakta diyeti sabote eden en büyük düşmandır. Öğün atlayarak biraz daha fazla kilo verebileceğinizi veya diyetin daha etkili olabileceğini düşünmek tamamen yanlıştır ve size daha fazla kilo aldıracaktır.

Diyet beslenmenizde kola gibi içeceklerin kısıtlanması, kalori kaybetme yolunca bir fark yaratabilir fakat su ve tatlı bikarbonat gibi içeceklerin tüketilmemesi ve sonrasında oluşan vücudun su kaybetmesi gibi sorunlar sonucu bazı problemler ortaya çıkarabilir. Diyetinizde yeterli miktarda su tükettiğinizden emin olun. Bu kilo verme yolunda size avantaj sağlayabilir. Yapılan çalışmalarda ger türlü diyetle beraber günlük alınan su miktarının artırılmasının kilo vermeyi kolaylaştırdığını ortaya koymuştur.

No comments:

Post a Comment