Friday, June 13, 2014

Pi'nin Yaşamı

Pi’nin yaşamı sadece 2013 yılına değil aynı zamanda sinema tarihinede adını altın harflerle yazdıran filmlerden birisi olmuştur. Ailesi ile birlikte Amerika kıtasına doğru gemi ile yolculuğa çıkan Pi aynı zamanda hayvanat bahçesine hayvanda taşıyan yük gemisinin bir fırtınaya yakalanması sonucu kendisini kurtarma sandalına zor atmış bir kazazededir.

Gece ailesi kamaralarında uyurken sesler duyarak yukarı çıkan Pi geminin su aldığını ve batmak üzere olduğunu görür ve ailesini uyarmak için aşağı indiriğinde kamalarının çoktan sular altında kaldığını görür ve kendisini gemiden zor kurtarır. Fakat sandalda yalnız değildir. Son anda canını kurtarmak isteyen bir sırtlan, zebra, maymun ve bir bengal kaplanıda sandala binmiştir.

Daha ilk gün sırtlanın zebraya saldırıp onu öldürmesi ile uzun yolculukları başlar. Daha sonra sırası ile maymun ve sırtlanında ölmesinden sonra bengal kaplanı ile yalnız kalan Pi yiyeceklerini kaplanla paylaşarak ve ona zekası ile sandalda kimin patron olduğunu göstererek hayatta kalmayı başarır. Yolculuk boyunca kaplanla bir bağ kurduğunu düşünen Pi yolculuğun sonunda kaplandan hiç beklemediği bir tepki alır ve birdaha görmemek üzere ondan ayrılır! Mutlaka izlenmesi gereken bir film sakın kaçırmayın!

No comments:

Post a Comment