Friday, June 13, 2014

Kedimi Köpekmi?

Evine evcil hayvan almak isteyen herkes bu ikilemi mutlaka yaşamıştır veya yaşıyordur. Kedimi alsak yoksa köpekmi? Sizlere birkaç basit örnek vererek kararınızı vermeye yardımcı olmaya çalışacağız.

Kediler genelde sessizdir ve günün 14-15 saati uyurlar fakat bu ev süsü oldukları anlamınada gelmez tabiki. Onlarda aynı bir köpek gibi ilgi beklerler ve oyun oynayıp bütün gün uyumakla ve yemek yemekle biriken enerjilerini bir şekilde atmak isterler. Evdeki mobilyalarınıza siz onlara tırmalama tahtası aldığınız sürece pek zarar vermezler, tabiki tırnaklarını 2 ayda bir uç sivri kısımlarını kesmek suretiylede bunun önüne geçebilirsiniz. Tuvaletleri evin içindedir yani dışarı çıkarmanıza gerek kalmaz ve haftada 1-2 kere temizlemeniz yeterlidir.

Köpekler ise günde 1-2 kere dışarı çıkartılmalı ve enerjilerini mutlaka atmalıdırlar yoksa evdeki herşeyi kemirebilirler. Ayrıca köpek beslemek bir kediye göre tabiki maddi açıdan biraz daha külfetli olabilir. Ayrıca bu günlük gezilerin yanında aynı zamanda tuvalet ihtiyaçlarınıda dışarıda görmeleri gerekir yani günlük rutin 1-2 sokak gezmesi mecburi gibi birşeydir.

Kedide köpekte çocuklarla iyi anlaşır ve çocuklarınızı sorumluluk sahibi yaparlar. Fakat hevesi geçsin diye bir hayvanı kısa süreliğine almak kesinlikle yanlış bir harekettir zira bir çok dinde ve kutsal kitapta onlarında duyguları olduğu ve oyuncak gibi kullanılmamaları gerektiği yazılıdır.

No comments:

Post a Comment