Friday, June 13, 2014

Akupunktur Tedavileri

Latince akus (iğne) ve punctura (delme) kelimelerinden türemiş olan akupunkturun neredeyse 1000 yıllık bir geçmişi vardır. Asıl amacı vücudun belirli sinir noktalarına sistematik bir şekilde çok ince iğnelerin batırılıp oradaki sinir uçlarının uyarılması ile birçok farklı rahatsızlığın doğal yollardan tedavi edilmesidir.

Herkesin bildiği gibi ilk olarak çinliler tarafından uygulanmış bir methodtur. Aslında bir çok kaynak ve kitap bu yöntemin çinlilerin icadı olduğunu söylesede dünyanın birçok yerinde farklı akupunktur metodlarını içeren birçok tarihi kalıntı bulunmaktadır. Hatta Türk'lerde bile vücudun birçok noktasına özel taş veya ince kamışlar uygulamak suretiyle yapılan tedavilerin yazılı belgeleri bulunmaktadır. Genede bu sistemi bugünkü haline getiren ve tüm dünyaya yayılmasını sağlayan çinlilerdir.

Bazı akupunktur noktalannın stimüle edilmesi ile bir uyku hali ve dinlenmiş olarak uykudan uyanıldığı görülür. Ayrıca akupunktur vücut rezistansım artırır. Bu, lökosit sayısında, antikorlarda ve gamma globulinlerde artışla olur. Sakinleştirici ve trankilizan etkisi yanında beynin motor fonksiyonlarınıda uyarıcı etkisi vardır. Ağrılı bölgelerde özellikle bacak ve bel kasların uyarılması ve hem ağrıların giderilmesi hemde oradaki kasların tekrar eskisi gibi çalışabilmesi içinde uygulanan etkili bir yöntemdir akupunktur.

No comments:

Post a Comment