Tuesday, June 24, 2014

Yeter artık kış gelsin!

Yaz geldi çattı ve hatta çoktan bezdirme derecesine geldi bile. Sıcakların erken bastırması ile yazın ilk günlerinde kendilerini deniz ve plajlara atanlar rutin hayata geri döndüklerinde aşırı sıcaklarla ve gün içinde klima ile oturup dışarıda terlemelerin yaşandığı ikilemlerde çoktan “of bu sıcaklar ne” demeye başladı. 

Yapılan istatistiklere göre insanlar kış aylarında güneşi ve yazı özlerken yaz ayları geldiğinde de soğuk havayı ve kış mevsimini özlediklerini belirtmişler. İnsanoğlunu memnun etmek zordur lafı burdan gelse gerek. Araştırmalarda sürekli nasıl bir havada yaşamak istersiniz sorusuna haftada gündüz aşırı olmamak kaydı ile sıcak akşamüstleride serin ama soğuk olmayan bir mevsimde yaşamak istediklerini belirten katılımcıların sayısı nerede ise %90. Böyle bir mevsimin yaşandığı bir yer biliyormusunuz sorusuna ise malesef yanıt alınamamış. 

Aynı durum aslında hepimiz için geçerli, bu durum mevsimler veya hayattaki diğer her türlü rutin için geçerli, varolan durumumuzun keyfini çıkartmak yerine özlemini çektiğimiz herşeye kavuştuktan bir süre sonra ya eski durumumuzu ya da başka bir durumda olmayı diliyoruz.

No comments:

Post a Comment