Tuesday, June 24, 2014

Kedilerimiz bizi anlıyor mu?

Yapılan araştırmalarda köpekler gibi kedilerinde bir süre sonra sahiplerinin konuştukları dili ve o an ne söylediklerini yada ne konuştuklarını anlayabildiğini ortaya koymuş. 

Kediler günün yaklaşık 16 veya 18 saatini uyuyarak geçiren uyanık oldukları saatlerde de yemek yada oyun isteyen yada ortada haylazlık yapmak için dolanan ve köpeklerden farklı olarak sahipleriyle pek vakit geçirmeyen hayvanlardır. Araştırmalara göre kedilerimiz yapmalarını istemediğimiz birşeyi anlayabiliyor fakat anlamamazlıktan geliyormuş. Bu durum yapma, etme, dur, bekle gibi diğer komutlar içinde geçerli imiş. 

Köpekler kedilere oranla daha zeki zannedilsede zeka seviyeleri arasında aşırı büyük bir farklılık olmadığı fakat kediler başlarına buyruk olarak yaşadıkları için genelde çoğu şeyi anladıkları halde komutları dinlemedikleri ve itaat etmeyi sevmedikleri için bizlerde köpeklerin onlardan zeki olduğu kanısına varıyormuşuz. Eski mısır zamanında da tapınaklara veya saraylara sadece kediler kabul edilirmiş ve onların asilliklerinden ve kendi özgürlüklerine düşkün olmaları örnek alınırmış. 

Dolayısı ile evde kedisi olanlar bilinki kediniz sizi anlıyor fakat pek umursamıyor diyebiliriz.

No comments:

Post a Comment