Monday, June 23, 2014

Eczanelerdeki Sahtekarlıklara Dikkat!

Hepimizin ilaçlarımızı ve diğer sağlıkla ilgili ihtiyaçlarımızı almak için gittiğimiz eczanelerimiz vardır. Nasıl bakkalımız, marketimiz veya pazarda alıvşeriş yaptığımız kişiler belli ise ve bunlar kolay kolay değişmeyip yıllar boyunca aynı kalıyorsa eczanelerde o şekildedir. Son yıllarda bazı eczanelerin yaptıkları sahtekarlıkların sağlık bakanlığı tarafından açıklanmasından sonra bu alışkanlıklarımızı baştan gözden geçirmek iyi bir fikir olabilir. 

Dürüst bir şekilde çalışmayan eczaneler halen bizim adımıza ilaç yazdırıp normalde bize yazılan ve olması gereken dozu artırarak daha çok ilaç satmaya çalışırlar. Tabiki burada genelleme yapmıyoruz ve size yardımcı olmayan çalışan yeminine sadık eczaneleride bu kategoriye katmıyoruz ama açıklanan rakamlara göre neredeyse her şehirde 2-3 tane eczanenin bu şekilde çalıştığı son yıllarda saptanarak lisansları ellerinden alınarak eczanelerinede mühür vurulmuş. 

Eczanelere gittiğinizde size doktor tarafından yazılan ilaç dozu ile verilenin doğru olduğuna ve varsa hiç kullanmadığınız halde raporunuza eklenmiş veya ekletilmiş fazladan ilaçlara dikkat ediniz. Farklı doz kullanımları birçok hastalıkta tedaviden çok yıkım getirmektedir. Aynı zamanda hem devlet hemde sizin kesenizden yapılan harcamalarında boyutunu düşündüğünüzde gerçektende ortada büyük rakamlar dönmektedir.

No comments:

Post a Comment