Thursday, June 19, 2014

Kayahan

Ankara’da doğan ve büyüyen Kayahan daha sonra ailesi ile birlikte İstanbul’a taşındı. İstanbul’da da bir süre yaşadıktan sonra uzun süre Balıkesir-Gömeç’teki İnta Sevgi Köyü’nde Geceler Caddesi ve Mavilim Caddesi’nin kesiştiği Hülyam Çıkmazı’nda yaşadı. Sevgi köyündeki bütün cadde ve sokaklar, Kayahan’ın şarkıları ile isimlendirilmiştir. 

Müzik hayatına ünlü şarkıcı Nilüfer’e şarkılar yazarak başlayan Kayahan “Geceler” gibi ünlü olan birçok şarkı ile tanındı. Daha sonraları kendi bestelerini yapmaya başlayan Kayahan 3 Haziran 1991 tarihinde çıkarttığı “Yemin Ettim” adlı albümüyle satış rekorları kırdı ve aynı zamanda “Yolu sevgiden geçen herkesle bir gün bir yerde buluşuruz” sloganıylada kendisini özleştirdi. Günümüze kadar üç kırkbeşlik, bir uzunçalar (longplay), onbir kaset ve CD’si müzik arşivlerindeki ve birçok hayranının kaset raflarındaki yerini aldı. 

Geceler şarkısını daha sonraları kendiside seslendiren Kayahan bu şarkı ile 1986 yılında Altın Portakal ödülüne layık görüldü. Şu an için kızının eğitimi dolayısı ile İstanbul’da bulunan Kayahan halen birçok yardım konserlerine ücretsiz olarak katılmaktadır.

No comments:

Post a Comment