Wednesday, June 25, 2014

Ramazan Ayında Aşırı Sıcaklara Dikkat!

Ramazan ayı bu senede aşırı sıcaklar altında yaşanacak. Bu ayın 28’inde başayacak olan Ramazan ayı boyunca tüm doktorlar oruç tutacak kişileri mümkün oldukça güneşten uzak durmaları ve özellikle öğlen sıcaklarında güneş altında dolaşmamaları konusunda uyarıyor. 

Oruçlu olduğu halde dışarıda bulunması gereken kişilerin ise mümkün olduğunda gölgeden yürümeleri ve şapka veya gerekirse şemsiye ile kendilerini korumaları gerektiği belirtiliyor. Sahurda mümkün olduğunda vücuda sıvı alımının zaten oruç yüzünden halsiz düşen vücudun suda kaybedip tamamen sizi halsiz bırakmaması veya hasta etmemesi için susuz kalmamaya büyük özen gösterilmeli. Son birkaç yıldır yaz aylarına denk gelen Ramazan ayında aşırı sıcaklardan dolayı birçok kişinin sokak ortasında bayılıp acil olarak hastaneye kaldırıldığını hatırlatan doktorlar bana birşey olmaz mantığı ile düşünmeden herkesin bünyesi ne kadar kuvvetli olursa olsun bu kurallara uyması gerektiğini ifade ediyor.

Sadece sahurda değil aynı zamanda akşamlarıda iftarı yaptıktan sonra sahura kadar vücudun gün içinde normalden daha çok kaybettiği su ihtiyacının vücuda geri kazandırılması gerektiğini tavsiye eden uzmanlar yaz aylarında vücudu halsiz bırakanın açlık değil susuzluk olduğunu belirtiyor.

No comments:

Post a Comment