Friday, June 13, 2014

Para Ağacı - Money Tree

Yurtdışında money tree diye anılan Türkçesi para ağacı olan bu ufak ağaç şeklinde bitkiler gerçekten çok sevimliler. Arkadaşım tarafından banada bir tane hediye edildi. Bana sans getireceğini söyledi; evime bu ağacın girmesinden sonra gerçekten de güzel şeyler olmadı desem yanlan söylemiş olurum ama aslında bu bir batıl inanç. Ağaç ilk geldiğinde ne kadar çok bambuya benzediğini farkettim araştırdım gerçektende yakın bir cinsmiş. Güney Amerika asıllı bu bitkiler neden daha çok çinliler tarafından benimsenmiş bilmem ama bu uğur getirme evdeki parayı çoğaltma gibi inanışlar çinlilerden gelmekte.

Çok güzel yeşil yaprakları olan bu ağacın gövdeside genellikle saç örgüsü gibidir. İlk baktığınızda birbiri içine geçmiş köklerden meydana geliyor imajı veriyor. Gerçekten çok hızlı uzuyor. Haftada sadece 1 bardak su vermeme rağmen arkadaşımın getirdiğinden bu yana aldı başını gitti diyebilirim. İnternetten araştırdığım kadarıyla 20 metreye kadar çıkabiliyormuş. Daha çok bataklık bitkisi olduğu için suyu çok seviyor. Yaz aylarındada yapraklarına ekstra su sıkmak lazım yoksa hemen koyu yeşil renge bürünüp küsüyorlar.

Çinli bir arkadaşımdan duyduğum kadarıyla da budistler tarafından daha çok uğurlu sayılıyor ve kendi tapınaklarında ve çevresinde bu ağacı bulundurmayı tercih ediyorlar.

Uğur getirip getirmediği bilinmez ama gerçekten çok güzel bir görünüşleri var. Evizinin havasını değiştireceğine eminim.

No comments:

Post a Comment