Thursday, June 19, 2014

Krom Minerali ve Faydaları

Şeker hastalarının mutlaka günlük ihtiyaçlarını aksatmadan alması gereken minerallerden birisi olan krom kan şekeri ve kolesterol seviyesini kontrol eder ve dengede tutar. Yaşlanmayı geciktirici etkiside bulunur ve aynı zamanda kemik rahatsızlıkları ve kemik erimesi için birebirdir. Protein ve yağ sentezlenmesinde de rol oynayan Krom minerali enzim ve hormonların kullanım ve kontrolünde de önemli görevler üstlenir. Vücudumuzda bulunan yağların spor ve egzersiz sonrasında kasa dönüştürülmesinde büyük rol oynar ve bu şekilde vücudun yağ dengesini korur. Piyasada satılan Krom tabletlerininde asıl amacı vücuttaki yağların Krom mineralini tarafından kullanılmasını sağlamak ve onları harekete geçirmektir.

Krom eksikliğinde kendimizi normalde olduğumuzdan çok daha fazla yorgun ve halsiz hissederiz. Aynı zamanda krom minerali eksikliğinde huzursuz oluruz ve kalp damar ile şeker hastalığı riskinide artırmış oluruz.

Krom Eksikliği devamlı açlık hissi ve tatlı yeme isteği ile iştahı kontrol etmeyi engellerken bunun yanı sıra vücudun yağlanmasına da neden olur. Vücudun 50 – 200 mg arasında değişen oranlarda günlük krom ihtiyacı vardır.

No comments:

Post a Comment