Thursday, June 12, 2014

Deniz Suyu Spreyi ne için kullanılır, ne işe yarar!

Eczanelerde ve hatta marketlerde görmeye başladığımız deniz suyu ne işe yarar ve gerçekten söylenildiği kadar faydalımı? Çoğu insan deniz suyu adı altında bildikleri normal suya o kadar para vereceklerini düşündükleri için deniz suyunu almaktan çekinir. Aslında deniz suyu vücudumuz için birçok faydalı şey içermektedir ve birçok üst solunum yolu hastalığına ve alerjiye iyi gelmektedir.

Deniz suyu her yönü ile canlıdır ve tam içeriği ile kesinlikle taklit edilemez. İçinde planktonlar ve yosunlar gibi yoğun miktarda yaşayan organizmalar bulunur. Bu organizmalar içerdiği antibiyotik, bakterisid ve antiviral maddeler ile sağlık kaynağıdır.

Denizden elde edilen yosun, çamur ve tuzlar ise deniz suyunda bulunan birçok maddeyi içerir ve bazı terapi bakımlarında özellikle tercih edilir. Deniz suyu vücuttaki zararlı toksinleri uzaklaştırarak, bedeninizde koruma sağlar. Kandaki oksijen düzeyi yükselir. Serbest radikallerden kurtulan kan, ihtiyacı olan elementlere sahip olur. Ayrıca tahriş görmüş, zarara uğramış cildi iyileştirmektir. Deniz suyu atopik dermatit, rosacea, sedef ve egzama gibi birçok cilt bozukluğunun tedavisinde yardımcı olabilir.

No comments:

Post a Comment