Wednesday, June 25, 2014

Bilgisayarın Yol Açtığı Göz Rahatsızlıkları

Son zamanlarda gözlerinizde sürekli kızarıklıklar, kaşıntı ve odaklanma sorunları yaşıyormusunuz? Yada eskiden görmekte problem yaşamadığınız ve net gördüğünüz şeyleri artık hiç göremiyor yada görmek için eksta yakınlaşmanız gerekiyormu? İşte bunların sebepleri: Çalıştığınız işyerinde veya kendi ofisinizde sürekli bilgisayar ile meşgulseniz bu kaçınılmaz bir durumdur ve son yıllardaki en çok görülen ve kontrol altına alınmazsa gözlerde kalıcı ve hızlı ilerleyen rahatsızlıklara yol açan bir ofis hastalığıdır.

Bunun kontrol altına alınması için hem ofisinizde hemde evinizde bazı önlemler almanız gerekebilir. İşinizden vazgeçemeyeceğiniz ve artık hayatımızın bir parçası olan ve işimizi doğru yapabilmemizi sağlayan bilgisayarıda bir kenara atamayacağımız için yapılacak en doğru şey öncelikle bilgisayar monitörünüzün ışıkları görebileceğiniz kadar kısmak. En parlak konumdaki monitörler gözünüzü çok zorlar ve bir süre sonra görme bozuklukları yaratır. Ayrıca eve gittiğinizde bilgisayar veya telefonunuzla uğraşmak yerine digital ekranına bakmayacağınız hobiler edinebilirsiniz ki bunuda çok faydası olacaktır. 

Bilgisayar kullandığınız ortamdaki ışıkların da açık olması ve tek ışığın bilgisayar monitöründen gelmemesinede çok dikkat etmelisiniz. Gözlerinizde kalıcı hasarlar oluşmadan bu kolay önlemleri almak çok önemlidir.

No comments:

Post a Comment