Friday, June 13, 2014

Mavi Yolculuk ve Tatil Planları

Kışın ortasında mavi yolculukta nereden çıktı demeyin çünkü yaz mevsimini yaşayan birçok ülkedeki mavi turlardan fiyatları neredeyse %70-80 indirimli olarak faydalanabilirsiniz. Peki mavi yolculuk nedir ve nereden çıkmıştır. Mavi Yolculuk Halikarnas Balıkçısı, Azra Erhat ve Sabahattin Eyüboğlu tarafından türk arşivine kazandırılmış bir terim olarak bilinir ve turizmdeki deniz turlarını veya bireysel olarak yapılan deniz yolculuklarını temsil eder.

Önceleri hem dünyada hemde Türkiye’de maddi durumu iyi olan ve kendi yat veya teknelerine sahip olan kişilerin çıktıkları bu uzun yolculuklar daha sonra toplu olarak yapılmaya başlandı ve turizm sektörüne farklı bir bakış açısı getirdi. Zamanla kısa turlarla başlanan bu mavi yolculuklar büyük 5 yıldızlı gemilerle beraber 2-3 ay sürebilen komforlu mavi turlara dönüştü. Konsept olarak belirli bir rotası olan ve en seçkin ve güzel sahil kentlerine uğranılarak devam edilen bu turlarda duruma göre uğranılan noktalarda 1 gece konaklanır duruma görede sadece alışveriş amaçlı 8-10 saatliğine o kıyılara demir atılır.

Günümüzde kiralık tekneler ile 5 - 15 günlük süreçte tekne üzerinde sahil şeridinde belirli bir rota izlenerek yapılan sakin, huzurlu ve doğa ile içiçe bir dinlence tatili olarak yaşanmaktadır.

No comments:

Post a Comment