Thursday, June 26, 2014

Flor Minerali ve Önemi

Bugüne kadar saydığımız vücudumuz için faydalı olan mineraller arasında pek fazla kimsenin aklına gelmesede ve ön planda olmasada Flor mineralide vücudumuz için önem taşıyan minerallerden birisidir. Diş ve kemik sağlığımız için büyük önem taşıyan Flor minerali kemiklerimizi güşlendirerek darbelerde veya düşme gibi durumlarda kemiklerimizi güçlü tutan ve kolay bir şekilde kırılıp çatlamasını engelleyen başlıca minerallerden birisidir.

Yetersizliğinde dişlerimiz zayıflar ve çok daha kolay deforme olacak hale gelir. Gelişme çağında olan çocuklar ve bebeklerde flor minerali bu yüzden büyük önem taşımaktadır. Dişleri çürüten çukulata veya şeker gibi yiyeceklerle büyüyen çocuklarımızın diş ve kemik sağlığı flor minerali tarafından desteklenir. Diş macunlarının içeriklerinde de bulunan flor ayrıca suya katılarak da çocuklarımıza destek olarak verilebilir.

Flor mineralinin ana temin besini deniz balıkları, özellikle de somon balığıdır. Flor içeren besinler çok sınırlı olduğu için florlusu tüketmeye özen göstermek ve çayı, florlu suyla hazırlamak flor eksikliği ile başa çıkmak açısından daha faydalı olur. Bebeklerde ve Çocuklarda günlük 1 – 2 mg almak yeterli olmakla birlikte, yetişkinlerde günlük flor ihtiyacı 2 – 3 mg kadardır.

No comments:

Post a Comment