Thursday, June 12, 2014

Polenler ve Yaz Alerjileri

Yaz mevsimi gelmesi ile birçok insnaı heyecanlandırıp sevindiriken kimileri içinde alerjilerden dolayı bir bakıma işkenceye dönüşebileceğinden onları pek sevindirmedi. Burunda kaşıntı, tıkanıklık, akıntı, hapşırma, öksürük ve boğaz kaşıntısı ile seyreden alerjiler kişiden kişiye değişir ve birçok insanda da belirtilerin çoğu aynı anda görülebilir. 
Genellikle mevsim geçişlerinde ve özellikle bahar aylarında ve yaz mevsimine geçişte ağır ve çok daha sert semptomlarla yaşanan alerjiler ilaç kullanımda bile gerçekten insanın günlük hayatını zehir edebilecek konuma gelebiliyor. Bu alerjileri tetikleyenler başta polenler olmak üzere küf mantarları, ev tozu, kedi ve köpek gibi hayvan tüyleri ve çeşitli kimyasallar da alerjiye neden olabilir. Alerjik rinit olarak nitelendirilen bu hastalığı yaşayan kişilerde; sinüzit, kulak hastalıkları ve geniz eti gelişimi de sıklıkla görülür.
Bu tip durumlarda alerjinizin ne olduğunu bilseniz dahi birçok farklı şeyede alerjiniz olabileceğinden solunum ve alerji testi yaptırmak en mantıklı çözümdür. Test sonuçlarına göre doğru tedavi yöntemi ve tavsiyeleri doktorunuzdan alabilir, tam olarak geçiremeseniz dahi hastalığın semptomlarını azaltıp günlük yaşam kalitenizi artırabilirsiniz ki ağır alerjik rinit hastalarında bu bile büyük bir adım ve rahatlamadır.

No comments:

Post a Comment