Thursday, August 7, 2014

Doğum Sürecinizi Kolaylaştırmanın Yolları

Önceden hamilelik süreçleri hakkında yazılar okumanız kendinizi biliçlendirmeniz ve yoga veya benzeri rahatlama teknikleri ile ilk aylardan itibaren rahatlama ve nefes alma teknikleri uygulamanız işinizi kolaylaştıracaktır. Doğum esnasında nefes alma ve rahatlama tekniklerini uygulamanız hem doğum sancılarınızın azalmasına hem de doğumun çok daha kolay gerçekleşmesine büyük katkıda bulunur. Bu sayede rahat bir doğum süreci geçirebilir ve nerede ne yapmanız gerektği ile nefes alıp verme ile diğer teknikleri uygulayarak daha az sancılı ve kolay bir doğum süreci yaşayabilirsiniz.

Doğum öncesi, doğum sırasında ve doğum sonrasında hekiminizden, doğum uzmanından, ebeden alacağınız duygusal destek acılarınızı hafifletebilir, sezaryen ihtimalini azaltabilir ve doğum süresini kısaltabilir. Duygusal destek doğum sırasında yaşanabilecek olası travmatik sorunların riskini de azaltır.

Yaşayacağınız stres ve endişeler doğum sürecini yavaşlatarak doğumun daha acılı olmasına neden olabilir. Yatıştırıcı bir müzik, ışıkları karartmak ve derin nefes alıp verme gibi rahatlama teknikleri stres ve endişelerinizin azalmasına katkı sağlar. Akupunktur ve kendi kendine hipnoz teknikleri de doğum sancılarını azaltarak, doğumunuzun kolay geçmesine yardımcı olabilir.

Narkotik ilaçlar, epidürel ve spinal bloklar doğum sancılarınızı azaltarak doğumunuzun kolay geçmesini sağlar.

No comments:

Post a Comment