Wednesday, August 6, 2014

Güllerin Anlamları

Kirmizi Gül: Yaşadığınız bu dünyada seviyor ve seviliyor'sanız sizden daha mutlu insan olamaz. İşte bu sevgiyi bazen kelimelerde ve sözcüklerde ararız. Kadınlar ise bu kelimelerle birlikte duyguların en güzel şekli olan çiçeklerden beklerler. Çok seven ve sevilen erkeklerde bunları bilmek ister. Çiçeklerin anlamlarını bilmeyen erkekler bunları tam olarak anlayamaz. Kırmızı gül, Ateşli aşk, Seni çok seviyorum, ihtirasla bağlıyım anlamına gelmektedir. Bu çiçeği bir kıza verirseniz, ateşli duygularla sizi seviyorum, anneye veya ablaya verilirse seni her şey den çok seviyorum eğer bir büyüğünüze ve önderinize verirseniz tutkuyla bağlıyım anlamına gelir.

Beyaz Gül: Gül, aşkın sevginin ve mutluluğun en güzel anlatım şekillerinden biridir. Biliyorsunuz ki aşk kendi arasında ayrılır. Yaradana olan aşkımız, anneye olan aşkımız, sevgiye olan aşkımız, doğaya olan aşkımız. İşte Güllerde kendi aralarında böyLe çeşitlenir. Beyaz Gül, aşkın ve sevginin 'masumiyetini simgeler.

Sari Gül: Birisinden sevgisini ifade eden bir çiçek aldınız. Lakin bu kişiye karşı sadece arkadaşlık veya davranışlarından memnuniyet duyduğunuzu bunun aşk aveya ileri ki dönemlerde evliliğe yol açmamasını istiyorsunuz. Bunu da karşınızdaki kişinin sözlerle duygularını kırmak istemiyorsunuz. Kavgalısınız ve kırgın olduğunuz bu kişiye karşı dostluğunuzun sürmesini istiyorsunuz. İşte bu ve buna benzer durumlarda ise Sarı gül almanız gerekmektedir. Sarı gül, "sıcak sevgi, neşe, memnuniyet, özgürlük ve dostluk" olarak nitelendirilir.

No comments:

Post a Comment