Tuesday, August 19, 2014

Lohusa şerbeti

Lohusa şerbeti doğum sonrasında bebeği görmeye gelen misafirlere ikram edilen bir tür sıcak içecektir. Lohusa şerbeti kendi adı verilmiş lohusa şekerinden yapılır ve bu şeker birçok yerden rahatlıkla temin edilebilir.

Lohusa şerbeti için gerekli malzemeler
Yarım kg. lohusa şekeri
5 su bardağı toz şeker
10-15 adet tercihe göre artırılabilir karanfil
4 kabuk tarçın
15-20 bardak su

Nasıl yapılır?

Geniş bir tencereye su, şeker ve lohusa şekeri konulur ve yarım saat kaynatılır. Kabuk tarçınlar ve karanfiller bir tülbent içinde tencereye atılarak kaynatmaya devam edilir. Bir müddet daha kaynatıldıktan sonra süzülerek sıcak ya da soğuk ikram edilir. Hazırlanan şerbet bir şişeye koyup buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz. Servisi sıcak yapacaksanız fincana dövülmüş ceviz koyabilirsiniz. Şerbete lohusa şekerinin konulmasının amacı şerbete kırmızı rengi verdirmek içindir. Onun yerine kırmızı renkte gıda boyası da kullanabilirsiniz.



No comments:

Post a Comment