Wednesday, August 6, 2014

Güllerin Anlamları 2

Diğer yazımızda beyaz-sarı ve kırmızı gül anlamlarınıda bulabilirsiniz.

PEMBE GÜL: Bir kişiyi seviyorsunuz lakin sevginizi bir türlü açılamıyorsunuz. Ona arkadaşlık teklif etmek istiyorsunuz, bunu kelimelere dökemiyorsunuz. Daha doğrusu nasıl bir tepkiyle karşılaşacağınızı merak ediyorsunuz. Karşınızdaki kişi size duygu beslemese bile vereceğiniz bir çiçek o kişinin size olan duygusunu sert değil ılımanlı bir şekilde her şeyi döker. Pembe gül, "gönlüm sende, seviyorum ve arkadaşımsın. Bu arkadaşlığı sevgiyle bütünlemek istiyorum." anlamına gelmektedir. Pembe gül, " minnettarlık, takdir etmek, hayranlık ve taziye" anlamına geldiği de ifade edilmektedir.

MAVİ GÜL: Sevginizin ve aşkınızın ilahiliğiniz gösterir. Gülün yapraklarındaki rengin farklılığı sevginizi ilahi aşk olduğunu göstermiş olursunuz. Bu sevgi bir kişiye, bir varlığa veya niteliğe karşı olur. Sevginizin yüksekliği maneviyatınızın güçlülüğünü ve o kişiye verdiğiniz öz güveni gösterir.

SİYAH VEYA KURUTULMUŞ GÜL: Bir çok yerde siyah veya kurutulmuş gül görürsünüz. Yaa bir sevgilinin elinde veya çelenkler üzerinde. Siyah Gülün anlamı: Hayata ne kadar bağlıysam sana da o kadar bağlıyım. Eğer siyah gül cenazeye gönderilirse, seni sevdiğim kadar hayatı sevmedim. Sen bu dünyadan geçip gittin bizlerin hayatını da karartın. İnşallah diğer bir hayatta bir araya geliriz. Sevgiliye kurutulmuş gül vermek, Sen benim hayatımsın eğer hayatımdan çıkıp gidersen bu çiçek gibi olurum. Ölümüne kadar seni seviyorum.

ÇİN GÜLÜ: Tanıdığınız ve duygularınızı anlatamadığınız anlarda size en uygun güldür. Çin gülünün, "Zarif ve çok güzelsin" hitap anlamını taşımaktadır. Sadece kişiye iltifat ettiğinizi gösterir. Şayet karşınızdaki kişi gerçekten bu çiçeğin anlamını bilemeyeceğiniz tahmin ederseniz eğer o zaman çiçeğin üzerindeki karta "eğer anlamını bilemiyorsan evliliker.com'dan çiçeklerin dili ve anlamına bakmanı tavsiye ederim" yazmanız yeterli olacaktır.

No comments:

Post a Comment