Thursday, August 21, 2014

Kedilerde Tüy Dökme Sorunu

Evde kedi ve köpek besleyenlerin en büyük sorunlarından birisi evin her tarafına dökülen ve sürekli bir temizlik gerektiren tüylerdir. Bilindiğinin aksine kediler köpekler gibi her zaman tüy dökmezler. Kedilerin sürekli tüy dökmesini tetikleyen bazı etkenler vardır ve bu etkenler ortadan kaldırıldığında kediniz tüy dökmeye %90 oranında bir son verecektir. İşte dikkat edilmesi gereken maddeler,

-Kedilerin doğru gıda ürünleri ile beslenmesi gerekiyor. Beslenme sırasında verilecek kalitesiz mama veya yemeklerkedilerin tüy dökmesine sebep olabilir.
-Kedi hastalıklarından biride iç parazitlerdir, parazit tedavilerini zamanında yaptırınız!
-Stresten mümkün oldukça uzak tutun, özellikle sıcak yaz aylarında tüylerini kesmek evcil hayvanlarınız için en büyük stres unsurudur.
-Bunların dışında kedilerin taranmaması, deri hastalıkları, pire sorununun önüne geçilmemesi gibi bazı faktörlerde kedilerin tüy dökmesine sebep olmaktadır.
-Kedilerin çiftleşme ve hamilelik dönemlerinde oluşan dengesiz hormon değişiklikleri de etkili nedenlerden bazılarıdır.

Kedilerin tüy dökmelerini engellemek için B vitamini takviyesi yapmamız gerekiyor. Yumurta, B vitamini bakımından çok zengin bir besindir. Veterinerler tarafından da tavsiye edilir.

1 comment:

  1. bazı kedi cinsleri cins özellikleri olarak dönemsel veya mevsimsel olarak daha fazla tüy dökebilirler

    ReplyDelete