Thursday, August 21, 2014

Deri Mobilyalarda Oluşan Lekeler

Deri ev eşyalarımızda oluşan lekeler çıkartılması en zor olan ve üstü kolaylıkla kapatılamayacak lekelerdir. Bu lekelerden kurtulmak aşağıdaki yöntemlerle genel anlamda mümkündür fakat çok beklemiş ve zamanında müdahele edilmemiş eski lekelerde bu yöntemler işe yaramayabilir.

Mürekkep lekesi: Bütün eczanelerden rahatlıkla temin edebileceğiniz izopropil alkolü ile bu sorunu rahatça çözebilirsiniz. Bir parça pamuğu izopropil alkolü ile ıslatıp lekeli oluşmuş yeri silin. İzopropil alkolü yanıcı bir madde olduğu için lütfen ateş ile yaklaşmayın. Daha sonrasında sildiğiniz yeri üfleyerek kurutun. Halen leke çıkmadıysa bir kaç defa ayni işlemi tekrarlayınız.

Salça, Kan ve Yemek lekeleri: Bir kabin içerisine tartar kremi ile limon suyunu ekleyip macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Karışımı lekenin üzerine sürüp yaklaşık 10 dakika bekletip kurutun. Sonra nemli bir bez ile macunu silip deriyi de kuru bir bezle kurulayın.

Yağ Lekeleri: Yağ lekesi oluşmuş bölgeye kesinlikle su le silmeye kalkmayın. Leke kurumadan temiz kuru bez ile temizlemeye çalışın.

Gazete, kitap yüzünden oluşan lekeler: Deri koltuk üzerinde unutulan gazetelerdeki mürekkepler leke oluşturabilir. Bu tarz lekelerin üzerine saç spreyi püskürtüp kuru bez ile lekeli bölgeyi siliniz.

Yukarıdaki tavsiyeleri uyguladınız ve çıkmadıysa, lekeli yerin üzerine tranş kremi sıkıp temiz bezle ile siliniz.

No comments:

Post a Comment