Tuesday, August 5, 2014

Sakızın En Büyük Zararları

Çocuklar şeker ve sakızdan asla vazgeçemezler. Dondurma için onları mevsime göre kısıtlayabilsenizde sakız ve şeker için daima yerleri ve bahaneleri vardır. Sakızlar ilgi çekmek için renkli ambalajlarda satılır ve bol şekerli yapılarak çocukların daha çok tat alarak sürekli aynı sakızı alması sağlanır. Peki sakızın içindeki maddeleri ve çocuklarımıza zararlarını biliyor musunuz? İşte en çok karşılaşılan ve sakız yapımnıda kullanılan maddeler ve zararları:

Aspartam ; kansere yol açabilen tatlandırıcı madde. İnsan üzerinde etkileri, baş dönmesi , kısırlık, adet düzensizliği, bulantı.. Aynı zamanda sadece sakızlarda değil diğer tüketim ürünlerinde de bu maddeden bulunmaktadır. Şekerleme ve çikolatalar gibi…

Sukraloz ; günümüzde en son çıkan tatlandırıcılardan biridir. Normal şekere oranla 600 kat daha etkili bir tatlandırıcı olarak bilinir. Kanserojen ağırlıklıdır.

Mannitol ; öldürücü derecede kalp krizlerine sebebiyet verebilir. Sistemi üzerinde tahribatlara yol açabilir.

Msg ; tatlandırıcı özelliği olmayan bu madde insanlar üzerinde bulunan tat alma duyusunu tetikler. Ve yediğimiz ürünlerin lezzetini arttıran bir özellik kazandırır. Kalpte ritim bozukluklarına, çarpıntıya, nörolojik rahatsızlıklara yol açabilmektedir.

No comments:

Post a Comment