Wednesday, August 6, 2014

Renklere Göre Karanfillerin Anlamları

Kirçilli Karanfil: Sizi hayata bağlayan ve canınızdan çok sevdiğiniz kişinin size yanlış hareketlerde bulunduğunu sezdiniz. Artık bu ilişkinin bittiğini düşünüyorsunuz. İstemezseniz de bitirmek istediğiniz kişiye Kırçıllı Karanfil göndermelisiniz. Kırçıllı karanfil, üzgünü, ama bitemek zorunda sen bu ilişkinin bitirmesine neden oldun anlamına gelmektedir.

Pembe Karanfil: Karanfil dünyada olduğu gibi Türkiye'de de farklı anlamlar taşımaktadır. Pembe karanfil aslında duyguların en içtenliğini anlatmaktadır. Bir başka anlam taşıyan çiçeğin yanında veya içerisinde pembe karanfil yer alırsa o çiçeğin sevgi ve içten olduğunu anlatır. Şayet ayrılmış iseniz ve başka birisiyle birlikteyseniz dost kalmak gerektiğini anlatmak istiyorsanız pembe karanfil, "seni unutmayacağım" anlamına gelmektedir.

Beyaz Karanfil: Beyaz renk saflığın ve temizliğin simgesi durumundadır. Beyaz karanfil'de "temizlik ve saflık" anlamına gelmektedir. Dostluk ve arkadaşlığın temiz yüzünü göstermektedir. Bu tarz dostluk ve arkadaşlıklarda karanfiller gönderilir. Bazı ülkelerde ve illerde gelin arabası süslemesinde beyaz karanfil kullanılmasının amacı ise "temiz ve saf güzelliklere açık" bir aile kurulmasını temenni anlamına geldiği niteliğinde kullanılmaktadır.

Kirmizi Karanfil: Bulunduğu ortama göre anlamı sürekli değişmektedir. Kırmızı Karanfil, "sevgi ve kalbimi kırdın" anlamına da gelmektedir. Kırmızı karanfilin çokluğu iki anlamın bütünlüğünü de bir araya getirmektedir. Biliyorsunuz cenaze çelenklerde kırmızı karanfilin çok olması ise, "seni çok seviyorum ama bu dünyadan gitmeyle kalbimi çok kırdın. Şimdi çok mutsuzum" anlamına geldiği de ifade edilmektedir. Sevgililerin birbirlerine açık kırmızı renkli karanfil vermeleri "karşısındaki kişiyi çok sevdiği" anlamına gelmektedir. Koyu karanfil verirse, "bir nedenden dolayı kalbinin kırıldığı" anlamını geldiği ve çiçeği verdiği kişinin bu sevgiyi kazanması için gayret göstermesi gerektiğini belirtir.

Sari Karanfil: Hüzün, üzüntü ve beklentilerinin karşılığını alamama veya yanlış tanınma anlamına gelir. Sevdiği birisinin kendisini terk etmesi veya en yakın arkadaşından beklenmedik büyük darbe yediğinde bu kişiye gönderilen karanfil buketi veya destesi "beni hayal kırıklığına uğrattın" anlamına gelmektedir. Çiçeği alan kişi yanlış yapmışsa yanlışlığının farkına varır. Şayet kendince doğru yaptığına inanırsa o zamanda karşısındaki kişinin hüzünlü veya üzüntülü olduğunu öğrenmiş olur.

No comments:

Post a Comment