Thursday, August 21, 2014

Tavşan Kanı Çayın Püf Noktaları

Neden benim demlediğim çay güzel olmuyor bende herkes gibi aynı işlemleri uyguluyorum diye düşünüyorsanız o noktada biraz yanılıyor olabilirsiniz. Çay demlemek kolay bir işlem gibi görünsede çayın tadını tam alabilmek ve gerçek lezzetine ulaşabilmek için bazı özel noktalara dikkat etmek gerekir. Tavşan kanı tabirinde bir çay demlemek istiyorsanız klasik çayı at üstüne suyu koy şeklindeki yöntemden biraz ayrılıp bu işleme biraz daha özen göstermek ve bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. İşte çay demlemenin püf noktaları:
  • Çay, nem ve harici kokulardan etkilenmeyecek şekilde kapalı ambalajda muhafaza edilmeli
  • Demlemede kireçsiz şu ve porselen demlik tercih edilmeli.
  • Demliğe Çay koymadan önce, sıcak şu ile veya kaynamakta olan suyun buharına tutularak ısıtılmalı.
  • Demliğe, demlik hakkı olarak bir, beher bardak için bir çay kaşığı çay konulmalı.
  • Demliğe, çaydanlıkta kaynamakta olan sudan konulmalı.
  • Çaydanlıkta kaynar suyun ateşi kısılarak demlik çaydanlığın üzerine oturtulmalı ve dem kaynatılmamalı.
  • Çayın demlenme süresi 10-15 dakika olmalı ve demlenen çay yarım saat içinde içilmelidir.

No comments:

Post a Comment