Tuesday, August 19, 2014

Yatay Geçiş Nasıl Yapılır?

Yatay Geçiş için Yapılması Gerekenler? Yatay Geçiş başvuruları yarıyıl ya da yaz döneminde geçmek istediğiniz üniversitelerin web siteleri aracılığıyla yapılır.

· Yatay Geçiş Tarihleri? Yatay Geçiş birinci dönemin sonundan itibaren yapılabilir. Fakat bazı üniversiteler geçiş için dönem aralarını kabul etmeyip ilk yılın sonunda yatay geçişe izin veriyorlar. Birinci yıldan son yıla kadar geçiş yapabilirsiniz fakat son yıl geçiş yapamazsınız.

· Yatay Geçişte İstenen Not? Geçiş yapmak isteyen öğrencilerin not ortalaması en az 2.00 olmalıdır. Fakat kontenjanlı bir alım olacağından ne kadar yüksek bir nota sahipseniz geçiş yapma ihtimaliniz o kadar artacaktır.

· Yatay Geçiş Yaparken Bölüm Değiştirilirmi? Eğer gerekli şartları sağlıyorsanız ve bölümler arası bir denklik sağlanıyorsa bir bölümden başka bir bölüme geçme şansınız da bulunmakta.

· Özel Üniversiteden Devlet Üniversitelerine Geçiş Yapılabilir mi? Devlet üniversitelerinden özel üniversitelere ya da özel üniversitelerden devlet üniversitelere yatay geçiş noktasında herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır. Fakat bazı özel üniversitelerin geçişi engellemek için transkriptleri yatay geçiş başvuru tarihlerinden sonraya bıraktıkları da konuşulanlar arasındadır.

· Yatay Geçiş’te Hazırlık Sınıfı Varmıdır? Okuduğunuz üniversitede yok fakat geçmek istediğiniz üniversitede varsa üniversite tarafından yapılan bir yabancı dil sınavına girmelisiniz.


No comments:

Post a Comment