Thursday, August 7, 2014

Muska Ne İşe Yarar?

Muska arapça bir kelime olup Türkçe’deki adı ile Nüsha anlamında kullanılmaktadır. Nüsha yani muska herhangi bir şeyin ki bu bir yazı bir çizim bir dua yada bir ayet olabilir, kopyasının çıkartılmasıdır. 

Muska’nın içerisinde Kurandan bazı ayetler ve hadislerden derlenmiş bazı dualar ve vefk ilmi ile yapılmış bazı şekiller bulunabilir.

Muska yazmak herkesin yapabileceği bir iş değildir çünkü ilme hakim olmak ve muska yazılmasında uygulanacak kuralların mümkün olduğunda takip edilmesi ve ona göre yazılması gerekmektedir. Muska yazımında önemli olan, yazan kişinin niyetidir. Kişinin iman gücü, ve yazmak için almış olduğu yetkide muska yazımında çok önemli bir rol oynar. Muskanın yazımında gün, ay, güneşin konumu gibi bir takım önemli hususlar vardır. Muska yapılacak olan büyünün durumuna göre belirli saatlerde, ve belirli olan şeylerin yazılması icap eder, tabii herkesin yazdığı muska aynı özelliği göstermeyebilir. (muskanın yazıldığı saat, yazılan içeriği ve yazan kimse önemlidir.) Bazı kişilerin yazdığı muskalar çok daha etkilidir.

No comments:

Post a Comment