Friday, August 15, 2014

Soğan Suyu ve Faydaları

Evet başlığı yanlış okumadınız. Meyve sularının birçok faydası varken soğan gibi doğal bir antibiyotiğin suyununda aynı derecede etkileri olması pek tabi mümkün. Soğan yiyecek olarak yenildiğinde birçok faydası bulunurken aynı şekilde suyunun sıkılması ve içilmesi ilede birçok rahatsızlığa doğal çözüm seçeneği sunmaktadır. İşte soğan suyunun faydaları.

· İştah açar.

· Balgam söktürücüdür.

· Stresi giderici etkisi vardır.

· Soğan suyu kalbi güçlendirir.

· Vücutta yağlanmayı azaltır.

· Bağışıklık sistemini güçlendirir.

· Kansızlığı giderici etkileri vardır.

· Kalp ve damar hastalıklarına karşı korur.

· Taşıdığı flavonoid damarları genişleticidir.

· İçeriğindeki sulfosid antibiyotik özelliktedir.

· Dolaşım bozukluğunu giderici etkiye sahiptir.

· Antibakteriyel ve ağrı kesici maddeler yer alır.

· Erken menopoza giren kadınlar için rahatlatıcı etkilere sahiptir.

· Kuru soğan, polikistik Over Sendromu olan kadınlar için doğal bir yardımcıdır.

· Kuru soğan kürü küçük ve orta çaplı miyomu bulunan kadınlar içinde yararlıdır.

· Kan pıhtılaşmasını düzenler. İçindeki esterler kanın pıhtılaşmasını önleyici etkidedir.

· Kuru soğan prostat içi iltihaplanmaya bağlı olarak görülen ağrılara karşı rahatlatıcıdır.

· Prostatit ağrılar, menopoz şikâyetleri ve polikistik over durumunda kuru soğan kür olarak uygulanır.

· Soğanın içinde serbest radikalleri zararsız hale getiren Quercetin adlı güçlü bir antioksidan bulunur.

· Yapılan bir çalışmada pişmemiş soğanın yemek sonrası kan plazması total gliserit miktarını düşürdüğü saptanmıştır.

· Kan şekeri ve tansiyon düşürücü özelliğinin yanında birçok çok vücut fonksiyonu üzerinde de olumlu etkileri vardır.sifalibitkileriniz.com

· Bronşit, öksürük, boğaz iltihabı ve boğaz ağrısı için soğan suyuyla balın karıştırılmasıyla hazırlanan macun yararlı etkilerde bulunur.

· Kuru soğandaki dimethylthiophen grubu ve türevleri ile isofucosterol etkin maddeleri menopoz şikâyetlerinde görülen ateş basmalarına karşı etkilidir.

1 comment: