Thursday, September 11, 2014

Çin Çayı Demleme Şekilleri

Türkler olarak hernekadar en çok çay içen millet olduğumuzu iddia etsekte bizim kadar hatta bizden belki daha fazla çay içen bir diğer millet var ki o da tahmin edebileceğiniz gibi çinliler. Çinliler aynı bizim gibi misafir ağırlamada veya yemeklerden sonra çay içmekten büyük keyif alırlar. Çay içmek onlar için keyiften ziyade sağlık içindir ve bitki çaylarının içlerindeki mineral ve vitaminlerden faydalanırlar. Çay demleme yöntemleri bizimkilerden biraz farklı olsada genel anlamda çay yapraklarının ılık veya kaynar suyla ıslatılıp süzülmesi ile gerçekleşir. 2 farklı yöntemle çin çayı demlenebilir. 

Kısa Demleme

1- Demliğin içerisine bir tutam çay yaprağı katın.
2- Üzerine kaynar su eklendikten sonra 1 dakika bekleyin.
3- Biraz şeker ekleyebilirsiniz (tabiki de opsiyoneldir, çinlilerin bir çoğu çaylarını şekersiz içerler)
4- Birkaç dakika daha bekledikten sonra çayınız servise hazır olacaktır.

Tam Demleme

1- Demliğe biraz daha fazla çay katın.
2- Üzerine sıcak su ekleyin (kaynar değil), birkaç dakika bekledikten sonra suyu dışarı döküp yaprakların yıkanmasını sağlayın.
3- Üzerine biraz daha fazla su ekleyin.
4- Otuz dakika daha bekledikten sonra çayınız servise hazır olacaktır.

No comments:

Post a Comment