Monday, September 1, 2014

Uyuşturucu Kullanımı Yaşlılar için Yasallaşıyor.

Yurtdışında özellikle Kanada ve Amerika'da belirli bir yaşın üstünde gelişen ağır ağrılı hastalıklarda uyuşturucu kullanımı yasal olarak uygulanıyor. Vaporizer adı verilen cihazlarla belirli merkezlerde veya evlerde bir uzman eşliğinde uygulanan bu tedavi sayesinde hastanın ağrılarının azaltılması ve düzgün bir hayat sürmesi sağlanıyor. Dozajların keyif noktasına yani vicudun keyif eşiğine getirilneden uygulandığı bu sistem özellikle kemoterapi veya ameliyat sonrasında gelişen ağır ve kronik ağrılarda kullanılıyor.

Bir araba radyosu büyüklüğündeki vaporizer cihazlarının içerisine marihuana gibi uyuşturucu otların koyulması ve makinenin otu belirli bir sıcaklıklta yakması sonucu oluşan dumansız buhar bir poşete aktarılıyor. Poşet büyüklükleri ise hastalığın derecesi ve tedaviye göre uygulanış biçimine göre büyüyüp küçültülebiliyor. Daha sonra makineden ayrılan bu poşet hastaya verilerek belirli bir süre o poşetten nefes alması sağlanıyor ve 2-3 dakikalık bir nefes alıp verme sonrasında hasta ağrılarından gün boyunca kurtuluyor.

Devlet kurumlarının veya özel merkezlerin desteklediği bu tedavide o anki tedavi süreci ve dozaj doğrultusunda doktorlarlardan rapor alınarak tedaviye başlanılabiliyor. Devamlı ağrılarda ise bu işlem hasta talep ettikçe devam ettirilebiliyor.

No comments:

Post a Comment