Monday, September 8, 2014

Mango ve Faydaları

Mango içerdiği zengin vitamin ve mineral içeriği ile birçok rahatsızlığa iyi gelmekte ve aynı zamanda yaşlanmayı geciktirmesi ve hücreleri yenileme özelliği ile birçok ülkede özelikle tercih edilen meyvalar arasında yer almaktadır. İşte Mango'nun diğer faydaları,

  • Mango tam anlamı ile potasyum, lif ve kuvvetli bir anti-oksidan deposudur.
  • A , E ve C vitamini içerir. E vitamini yani Demir Böbreklere faydalıdır, Kanı temizler, Sindirimi hızlandırır, Asitli yiyecekleri nötralize eder.
  • Olgunlaşmış mango oldukça faydalıdır. Mangodaki ana gıda maddesi şekerdir.
  • Kan dolaşımı rahaysızlıklarında özellikle tavsiye edilmektedir.
  • Lif,potasyum ve kuvvetli bir antioksidandır.
  • Ayrıca tartarik asit ve malik asite ilave az miktarda sitrik asitte bulunur. Bu asitler vücut tarafından kullanılır ve vücudun alkali kaynaklarını koruyabilmesine yardımcı olur.
  • Sıcak kül üzerinde pişirilen mango su ve biraz şekerle karıştırılıp bir içecek hazırlanırsa, bu sıcak çarpmasına karşı çok etkili bir tedavi yöntemidir.
  • Ham mangonun üzerinde biraz tuz serpip yemek yaz aylarında aşırı terleme sonucu oluşan tuz ve demir kaybını azaltır.
  • Olgunlaşmamış mango, satın alınmışsa olgunlaşana kadar oda sıcaklığında 3-5 gün saklanır.
  • Olgunlaşmış mangoları kapalı plastik çantalarda sebzelikten uzak bir yerde 3-4 gün buzdolabında saklayabilirsiniz.

No comments:

Post a Comment