Monday, September 1, 2014

HD Yayın İşleyiciler

Herzamanki gibi çinlilerin icat ettiği yeni bir cihaz sayesinde evinizde aldığınız yayınlar televizyona yansıtılmatan önce HD formata dönüştürülebiliyor ve bu sayede sizlere kaliteli bir görüntü eşliğinde sevdiğiniz her türlü dizi veya programı izleme seçeneği sunuyor.

Birçok kanal HD yani yüksek kalite yapan yan kanalları ile izleyicilerden ekstra ücretler talep ediyor. Reklamlardan milyonlarca dolar kazanan kanallar aynı zamanda sundukları bu hizmetlerle de birçok izleyiciden inanılmaz rakamlarda üyelik ücreti topluyorlar. Ülkemizde paket halinde belirli yayın sağlayıcıların sunduğu bu hizmetleri yüksek ücretler yüzünden pek kimse kullanamıyor.

Çinde icat edilen bu sistem sayesinde artık izleyiciler normal anten yayınlarında bile alıcılarına gelen yayınları rahatlıkla yüksek kaliteli yayınlara çevirebilecekler. Şu an için test aşamasında olan bu sistem için bir kaç şehirde çoktan test yayınına geçilmiş. Şu ana kadar alınan sonuçlar ise olumlu. Sadece belirli ve kısa bir süre yayın gecikmesi problemi yaşatan bu cihaz hernekadar tam bir 1080p HD kalitesi sunmasada yayın kalitesini gözle görülür oranda artırıyor. Umarız yakında ülkemizde de görmeye başlarız.

No comments:

Post a Comment