Monday, September 15, 2014

Majezik Yan Etkileri

Halk arasında mavi ağrı kesici olarak bilinen ve doktorlardan isminden ziyade bu şekilde reçetelenmesi istenen ağrı kesicilerden biriside Majeziktir. Sanovel ilaç firması tarafından üretilen Majezik ateş düşürücü ve ağrı kesicidir. Majeziğin en çok bilinen ve görülen yan etkileri arasında konsantrasyon bozukluğu, denge problemleri, konuşmada ve yürümede zorluk olarak gözlemlenmektedir. Ayrıca idrar miktarının ciddi derecede azalması da diğer bir yan etki olarak bildirilmiştir. İdrar yaparken yanma, ağrı ve kanamada diğer sık görülebilen yan etkilerdendir.

Yan etkiler tabiki bunlarlada bitmiyor. Bu zamana kadar bildirilmiş ve prospektüsede eklenmiş diğer yan etkiler arasında boğaz ağrısı, baş ağrısı, uyuşukluk ve kas ağrısı da görülmektedir. Aşırı terleme, burun akıntısı, sinirlilik hali, görme de bulanıklık ve kulak çınlaması da diğer yan etkilerin arasındadır.

Bu yan etkiler her hastada veya her kişide görülecek diye bir kaide olmamakla beraber yan etkilerin şiddeti ve türleri kişiden kişiye büyeden bünyeye değişiklik göstermektedir.

No comments:

Post a Comment